Paras. Kesä. Ikinä. | Uusia ystäviä!
cross
plus

PARAS. KESÄ. IKINÄ. 2024

UKK

UKK, eli usein kysyttyjä kysymyksiä. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta tästä osiosta tai nettisivuiltamme, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin ratkaistaan asia.

plus
plus

PARAS. KESÄ. IKINÄ.

UKK

Mikä on hankkeen tarkoitus?

Hankkeen tarkoitus on tuoda yhteen ne ihmiset, jotka kokevat olevansa yksinäisiä tai joilla ei muuten vain ole kavereita omalla asuinpaikkakunnallaan. Näistä ihmisistä muodostetaan kahdenkymmenen hengen kaveriporukka, jolle on järjestetty mukavaa yhdessä tekemistä kesälle 2024 – juuri sellaista tekemistä, jota muutkin kaveriporukat tekevät. Yhdessä tekemisen ansiosta porukasta muodostuu helpommin ihan oikea kaveriporukka.

Maksaako osallistuminen jotakin?

Kaikki valmiiksi sovitut aktiviteetit ovat osallistujille täysin maksuttomia. On kuitenkin hyvä huomioida, että osallistujat vastaavat itse mahdollisista siirtymisistä tapahtumapaikalle ja siellä tehdyistä ostoksista. Mikäli johonkin aktiviteettiin sisältyy ruoka tai juoma, se mainitaan aikataulussa. Maksuttomuuden ansiosta kaikki osallistujat ovat samalla viivalla, taloudellisesta tilanteestaan riippumatta.

Miten pääsen osaksi kaveriporukkaa?

Tarkemmat osallistumisehdot löytyvät kotisivuiltamme. Pystymme ottamaan mukaan kullekin paikkakunnalle ainoastaan kaksikymmentä (20) henkilöä, joten on suositeltavaa lähettää viesti mahdollisimman pian. Muistathan kertoa viestissäsi hieman myös itsestäsi, jotta tiedämme sinun sopivan kaveriporukkaan.

Mitä jos en täytä osallistumisehtoja tai en tule valituksi?

Jos et täytä osallistumisehtoja tai et tule valituksi, voit silti liittyä julkiseen WhatsApp-ryhmään, jossa kuka tahansa voi etsiä uusia ystäviä mistä päin Suomea tahansa. Linkin ryhmään löydät kotisivuiltamme kohdasta "yhteystiedot".

Kuka on hankkeen takana?

PARAS. KESÄ. IKINÄ. (PKI) on yksityishenkilön luoma ja rahoittama hanke (yhteystiedot löytyvät hankkeen kotisivuilta). Pilotti toteutettiin Turussa kesällä 2023, ja nyt vuonna 2024 hanke järjestetään Turun lisäksi myös Helsingissä. PKI:n toimintamalli on suunniteltu alusta asti hyvin kevyeksi, joten toiminta pyörii täysin vapaaehtoisten ja yhteistyökumppaneiden avulla. Emme vastaanota laisinkaan rahalahjoituksia emmekä myy mitään, joten myös kulut pyritään pitämään nollassa. Yhteistyökumppaneiden kustannukset jäävät aktiviteetin mahdollistamiseen, kuten pääsylippuihin, kuljetukseen, ruokailuun tai vastaavaan, joten kynnys lähteä tukemaan hanketta on matala.

Onko teillä rahankeräyslupa?

Hanke ei tarvitse rahankeräyslupaa, koska emme vastaanota lainkaan rahalahjoituksia. Yritykset ja muut tahot voivat kuitenkin tukea toimintaamme esimerkiksi lahjoittamalla pääsylippuja, lahjakortteja tms.

Voimmeko auttaa lahjoittamalla jonkin aktiviteetin, pääsylipun, lahjakortin tmv?

Tällä hetkellä etsimme yrityksiä tai muita tahoja, jotka voisivat mahdollistaa jonkin aktiviteetin Turun ja/tai Helsingin yksinäisille. Ryhmäkoko on 20 henkilöä per paikkakunta. Lisätietoa löytyy kohdasta "yrityksille", tai voitte ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen kumppanuudet@paraskesaikina.fi - kiitos kun olette mukana!

Voinko jakaa tietoa hankkeesta mediassa tai sosiaalisessa mediassa?

Kyllä, arvostamme suuresti kaikkia, jotka levittävät tietoa hankkeestamme. Logon ja muuta mediakäyttöön tarkoitettua materiaalia voitte pyytää sähköpostitse osoitteesta marika@paraskesaikina.fi

Mitä tietoja minun tulisi lähettää teille, jos haluan osaksi kaveriporukkaa?

Kuhunkin porukkaan mahtuu ainoastaan kaksikymmentä ihmistä, joten meille lähettämääsi viestiin kannattaa hieman panostaa. Viestin ei tarvitse olla pitkä, mutta jos kerrot hieman itsestäsi, harrastuksistasi ja elämäntilanteestasi, niin sillä pääsee jo pitkälle. Tärkeitä asioita ovat myös ikä, paikkakunta sekä tieto siitä, pystytkö osallistumaan kalenteriin merkittyihin tapaamisiin, tai ainakin suurimpaan osaan niistä. Mikäli olet somessa, linkit sometileihin auttavat meitä hahmottamaan entistä paremmin, kuka olet. Toki ymmärrämme myös sen, että ihan kaikki eivät ole somessa, ja sekin on ihan ok.

Voiko alaikäinen hakea mukaan?

Emme valitettavasti voi ottaa mukaan alaikäisiä, koska luodut porukat toimivat ilman valvojaa ja ohjaajaa, emmekä voi näin ollen ottaa vastuuta alaikäisistä osallistujista. Osa aktiviteeteista saattaa myös olla K-18. Alaikäisten kannattaa tiedustella paikallisesta seurakunnasta tai muista yhteisöistä, onko heillä tarjota nuorille suunnattua toimintaa.

Onko aktiviteetit ohjattua toimintaa?

PKI luo kaveriporukat ja järjestää aktiviteetit yhteistyössä kumppaneidensa kanssa, mutta ihmiset toimivat porukassa muutoin täysin oma-aloitteisesti. Mukaan valituille osallistujille annetaan ohjeet kaikista aktiviteeteista ja tapaamisista, mutta ylläpitäjät eivät osallistu näihin tapaamisiin. Tavoitteena on, että porukat toimivat kuten tavalliset kaveriporukat ilman ulkopuolista ohjausta tai ilman, että kukaan kertoo, milloin on aika lähteä kotiin tai tehdä jotakin. Tämä edistää osallistujien luontevaa tutustumista ja ystävystymistä, kun taas ohjatussa toiminnassa yhteys toisiin saattaa jäädä kokonaan muodostumatta. Ylläpito on kuitenkin tavoitettavissa esimerkiksi WhatsApp-viestillä, jos siihen on tarvetta.

Hankkeemme ei olisi mahdollinen ilman heitä!